· 

CURS DE VEU

formació AGUICAT curs de veu Marta Montiel
Guies participants al curs de veu amb la Marta Montiel

Quan pensem en un guia sempre ens vénen al cap els coneixements que ha d'adquirir, el temps dedicat a preparar les visites però sovint ens oblidem d'un aspecte essencial. Per a un guia és indispensable, sense cap mena de dubte, la veu.

És per aquesta raó que l'AGUICAT ha impulsat una sessió de veu per a guies, impartida per l'especialista en veu i actriu Marta Montiel, per tal que siguem tots conscients dels mals hàbits que podem anar adquirint a l'exercir la nostra professió i també de la realitat que ens envolta. I és que les condicions de treball no són sempre les que voldríem: les visites guiades solen ser, en bona part, al carrer i l'espai públic obert té l'inconvenient del soroll, ja sigui de trànsit, d'obres, ambulàncies...

Ser conscient del nostre aparell fonador, així com aprendre a mantenir una bona postura corporal i una bona respiració mentre fem el nostre discurs davant del grup és essencial. I poder projectar la veu de manera correcta i afectant tan poc com sigui possible les cordes vocals no és una tasca fàcil. Si, a més, hi afegim el soroll que tenim com a "música de fons", encara esdevé més difícil usar la veu de manera correcta. Us imagineu un guia afònic? 

Mitjançant aquest curs hem pogut aprendre quins són els nostres hàbits corporals mentre parlem al nostre públic, i hem pres consciència dels mals hàbits que tenim, ja sigui reconeixent-los en nosaltres mateixos o veient-los en els nostres col·legues. Si les nostres explicacions no arriben a l'oient perquè no sabem projectar la veu de manera correcta, la nostra feina perd la seva raó de ser.

La veu és el nostre tendó d'Aquil·les. Però el podem enfortir. D'això es tracta. 

Va ser un curs divertit on vam veure canvis importants en només unes hores. Davant de l'èxit rotund del curs, programarem en un futur proper més sessions de formació de la veu.

 

Sílvia Company

Grup de Formació de l'AGUICAT

formació AGUICAT curs de veu
En posició
formació AGUICAT curs de veu
La respiració diafragmàtica, suport de la veu

Escribir comentario

Comentarios: 0