· 

GRÀCIES

 

Quan vam decidir ajuntar forces a l'AGUICAT, una de les raons més importants que ens hi va empènyer fou la que ens coneguessin els veïns d'arreu de Catalunya. I aquest darrer dissabte 6 d'agost els guies de l'AGUICAT vam realitzar les primeres visites gratuïtes adreçades als veins de Catalunya per tal de fer-nos conèixer, compartir idees per millorar la convivència entre visitants i veïns, i així reivindicar el turisme de qualitat. 

 

Fa un mes, quan ho preparàvem, no sabíem quina seria la resposta dels nostres veïns. Voldran passejar pels carrers que alguns senten que ja no són seus? Tindran curiositat per descobrir potser alguna cosa que no sabien de casa seva? 

Ahhhh... però teníem "un as amagat a la màniga": teníem els companys encarregats de l'organització, els millors que podíem tenir. Van ser dies i hores preparant un esdeveniment que mobilitzaria unes 400 persones i uns 30 guies a 5 ciutats diferents Girona, Lleida, Tarragona, Reus i Barcelona!!! Una feinada!!!. Totes les vistes s'oferirien en català i castellà, i fins i tot, una en llenguatge de signes. 

 

Primer vam tenir la resposta de tots els guies que es van oferir a ajudar. Tots, tant els associats a l'AGUICAT com els associats a la resta d'associacions. Ja teníem un pilar fet.

Les notes de premsa i l'ajuda dels companys van fer que el Periódico ens fes un article d'una pàgina sencera. Ens van ajudar a difondre'l la Xarxa Ciutat Vella, l'ABTS, l'Associació Catalana de Professionals del Turisme (ACPT), el bloc "La cultura no val res" i els nostres amics i companys a través de les xarxes socials, a més d'entrevistes a mitjans com COPE, RAC105, SER.

Aquí podeu veure els vídeos de les televisions que ens van seguir durant aquell dia.

Informatius TVE (a partir del minut 7:04)

BTV

Canal Reus TV

 

Llavors va passar el que volíem amb tot el nostre cor, totes les visites es van omplir. Ho havíem aconseguit!!! 

 

El dia 6 ja era aquí, tots llestos amb la nostra "xapa" lluint el lema GUIA HABILITAT = TURISME DE QUALITAT. Els veïns vau començar a arribar, els mitjans també, BTV al Gòtic, TV3 al Passeig de Gràcia (una llàstima que després de seguir-nos durant tota la visita i fer-nos entrevistes, des d'Informatius no s'hagi decidit publicar el reportatge, gràcies de totes maneres a les professionals que vam tenir el plaer de conèixer), TVE al Park Güell, i també a les altres ciutats hem tingut ressò.

 

Vam poder gaudir d'aquests espais magnífics que ens han llegat els nostres avantpassats en grups petits, d'un màxim de 15 persones, i utilitzant el sistema de radioguies (cap impacte acústic en l'entorn), sistema que molt amablement ens va cedir Fabulor i Vox.

 

Va ser tot un repte per als guies habilitats poder transmetre els nostres coneixements i mostrar alguna novetat de les nostres ciutats als veïns i veïnes, molts d'ells i elles grans experts en la matèria. De fet, nosaltres també vam aprendre molt.

 

El nostre objectiu era fer conèixer aquesta feina que tant estimem. Que descobríssiu qui som i a quins reptes ens enfrontem. Esperem haver-ho aconseguit i tenir el vostre recolzament si les institucions decideixen que la nostra habilitació i estudis ja no tenen cap valor. Ajudeu-nos a reclamar al Departament de Turisme que torni a habilitar guies a Catalunya, que els nostres joves tinguin el mateix estatus que molts altres arreu d'Europa on encara creuen en l'habilitació de guia de turisme. 

Som els professionals que Catalunya necessita per tenir un turisme Responsable i de Qualitat

Estem convençuts que mai oblidarem el 6 d'agost de 2016!!! Gràcies a tots els que ho vau fer possible.

 

Bon estiu a tothom i fins la propera.

 

Begoña Blanco i els organitzadors del 6 d'agost

Escribir comentario

Comentarios: 0