· 

ELS GUIES I EL DIA MUNDIAL DEL TURISME

sopar de les estrelles, dia mundial del turisme
Begoña Blanco i Agnès Rodriguez al photocall del Sopar de les Estrelles

Avui fa una setmana, el dia 27 de setembre, va ser el Dia Mundial del Turisme i, per tal de celebrar-lo, s'havia organitzat el "Sopar de les Estrelles", on tant polítics com empresaris i treballadors del sector turístic van poder assistir. Nosaltres també ho vam fer, des de dos fronts. El primer, l'institucional, amb la presidenta de l'AGUICAT, Begoña Blanco, i la companya Agnès Rodriguez assistint al sopar per explicar a la resta d'assistents la nostra proposta de turisme responsable i de qualitat.

 

guies habilitats, dia mundial del turisme, MNAC, sopar de les estrelles, manifestació guies
Aquí estem manifestant-nos a les portes del MNAC

I, alhora, vam participar-hi d'una altra manera: manifestant-nos davant del MNAC, al costat de companys d'altres associacions, per tal de fer arribar la nostra indignació davant de l'eventual (i, malauradament, probable) eradicació per part de la Generalitat de l'habilitació de Guia de Turisme de Catalunya.  Un carnet que ens ha costat molt d'esforç aconseguir, ja que requereix un gran coneixement de la nostra història, del nostre art i de la nostra cultura.

Som guies habilitats per la Generalitat de Catalunya. Per tal de ser-ho vam seguir tots els passos que se'ns van requerir. No entenem que, d'un dia per l'altre, ens treguin el nostre carnet i, de cop, ja no tingui cap valor tota la formació que hi ha al darrere, tota l'experiència acumulada com a ambaixadors de Catalunya davant els milions de visitants anuals.

Aquest és el preu de la liberalització? Realment el govern que diu estimar Catalunya més que cap altre creu que això ens portarà a un turisme més respectuós i més cultural? Com a societat, si volem continuar vivint del turisme sense carregar-nos-el, només tenim una manera d'aconseguir-ho: regular-lo. I una primera regulació, molt fàcil, és la que ja existeix. Eliminar-la seria un perillós pas enrere.

 

Per això ahir, avui i demà, defensem els que, com nosaltres, ens estimem casa nostra i oferim visites responsables i de qualitat als visitants per tal que s'enamorin de la nostra realitat i segueixin venint.

 

Silvia Company

Guia de l'AGUICAT 

Escribir comentario

Comentarios: 0