· 

DIA INTERNACIONAL DEL GUIA 2017

 

 El 21 de febrer del 1985 es va crear la Federació Mundial d'Associacions de Guies de Turisme (WFTGA, World Federation Tour Guide Association). Des d'aleshores, cada any milers de guies de turisme de tot el món, orgullosos i compromesos amb la nostra professió ho celebrem donant a conèixer la nostra feina, reivindicant les bones pràctiques al sector, i sobretot, treballant!

Aquest 21 de febrer ha estat el primer amb l'AGUICAT plenament activa, i no hem volgut faltar a la cita. Dos dies abans, el 19 de febrer, vam oferir visites guiades gratuïtes a 6 localitats catalanes: Begur, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Montserrat i Barcelona (4 visites diferents), amb un total de 540 participants inscrits (100% de places plenes des de dos dies abans!). Van ser visites diferents a l'activitat revindicativa del passat 6 dagost; els guies som els primers a qui ens agrada explicar coses diferents a cada ocasió!

Un cop més, volem agrair sonorament l'èxit a diversos col.lectius:

En primer lloc, als 38 guies i coordinadors que van decidir dedicar aquest diumenge al matí d'oci o de feina remunerada a l'activisme per la nostra professió. Estem convençuts que només sumant esforçant-nos serem capaços de mostrar i fer valorar la nostra vàlua i singularitat.

En segon lloc, a les empreses Fabulor, Vox i BGB que, un cop més, ens han cedit gratuïtament els seus radioguies per poder mostrar als veïns com ens agrada treballar: en grups petits, silenciosament, sense pressa i amb clients interessats.

En tercer lloc, als centenars de persones que vau assistir-hi, i també a les que vau demostrar l'interés més tard i ja no vau trobar plaça. Segur que farem alguna nova acció i tindreu l'oportunitat de passejar amb nosaltres.

I en quart lloc, però igual d'important, als mitjans de comunicació que us en vau fer ressò: a Rac1, Time Out, Betevé, El Periódico de Catalunya, Betevé ràdio, Cope Catalunya i també diversos mitjans digitals i particulars que us n'heu fet ressò a través de les xarxes socials.

Als qui ens vulgueu acompanyar i/o donar suport en futures accions, us demanem que ens seguiu a Facebook i/o Twitter. Més d'hora que tard sortirem de nou al carrer a reivindicar un turisme responsable i regulat. Perquè en seguim ben convençuts: GUIA HABILITAT, TURISME DE QUALITAT.

 

Joan Coll

Vicepresident de l'AGUICAT

Escribir comentario

Comentarios: 0