· 

MUSEU DEL DISSENY - HUB

L'edifici HUB ens dóna la benvinguda a Barcelona quan hi arribem per la Gran Via de les Corts Catalanes. Amb més o menys afecte se l'anomena "la grapadora", i el 2014 s'hi va inaugurar el Museu del Disseny

Aquest museu encara és desconegut, i potser el fet que el seu entorn estigui en continu procés de canvi no convida massa a visitar-lo. 

Nosaltres vam anar-hi fa unes setmanes per tal que ens n'expliquessin els secrets. Hi tenen emmagatzemades més de 70.000 peces de totes les mides i èpoques. No les tenen totes exposades, però Déu n'hi do!

Encara que es tracti d'un edifici nou, les col·leccions tenen molta història. Comprèn peces provinents dels diferents museus que esmentarem a continuació.

El Museu de les Arts Decoratives es va inagurar el 1932 al Palau de Pedralbes, i s'hi trobaven des de tapissos i mobles medievals fins a disseny industrial.

El Gabinet de les Arts Gràfiques era un petit espai dintre del Poble Espanyol des del 1942. S'hi guardaven des de cartells i embalatges fins a tipografies de lletra o matrius de gravats. 

El Museu de la Ceràmica va ser fundat el 1966, i el 1995 es va unir als altres dos i es van traslladar al Palau de Pedralbes. (Per als que no hagueu visitat mai l'esmentat Palau, us comentem que l'espai no és prou gran per albergar tantes col·leccions).

I, finalment, el Museu Tèxtil i de la Indumentària va ser creat unint les peces de tres petites col·leccions, i es va instal·lar al carrer Montcada de Barcelona. S'hi van poder veure fins al 2008 des d'antics teixits coptes fins a peces ja d'època moderna. L'any 2008 se'n van traslladar els fons al Palau de Pedralbes. En aquest cas, de manera temporal, esperant que l'edifici HUB estigués enllestit per tal d'instal·lar el definitiu Museu del Disseny en aquell nou emplaçament.

 

Imagineu-vos, doncs, poder veure tots aquests museus en quatre pisos plens d'història i de curiositats. És una visita molt interessant on segur que recordareu un munt d'anècdotes de fa un anys. El Museu vol que us ho mireu amb calma, raó per la qual es permet que amb un mateix bitllet s'hi pugui tornar una segona vegada dins dels 6 mesos següents. I si sou dels que us falten idees per sortir de casa els diumenges per la tarda, sapigueu que està obert!

 

Aquí us en deixem algunes fotografies perquè us animeu a visitar-lo! 

Escribir comentario

Comentarios: 0