· 

CONFERÈNCIA DE LLUÍS PERMANYER

lluis permanyer, francesca bonnemaison, guies turistics
Conferència de Lluís Permanyer, "Anècdotes de temps passats" (o anecdotari de fets reals protagonitzats per personatges coneguts dels segles XIX i XX)

Quan, en nom de l’equip de Formació de l'AGUICAT, vaig proposar al nostre estimat cronista de Barcelona, Lluís Permanyer, si ens voldria fer una petita conferència sobre algun tema dels tants que coneix i ens fa descobrir, no ho va dubtar ni un moment, em va dir de seguida que sí, que li semblava fantàstic que els guies volguéssim ampliar els nostres coneixements, i que, per tant... endavant!  I així va ser com el 17 de gener passat al matí va tenir lloc aquesta conferència de dues hores a la sala "la Cuina" de la Biblioteca Francesca Bonnemaison, que ara tot seguit passo a comentar. 

La veritat és que de seguida que vam obrir inscripcions per als nostres associats va començar a apuntar-s’hi molta gent, fins al punt que al final vam ser 80!

En Lluís ─només "armat" d'uns paperets tipus post-it on hi duia les seves notes─ es va centrar en anècdotes relacionades amb personatges reals molt curiosos (i força entremaliats), gairebé tots relacionats amb Catalunya: un viatge molt simpàtic als segles XIX i XX. Vam descobrir anècdotes de Ramon Casas, de Santiago Rusiñol, del Dr. Cinto Raventós, de la Infanta Isabel, de Picasso, de Pompeu Gener, del ministre Pere Rahola, o de Joan Brossa, entre d’altres. Fins i tot ens en explicà algunes de força "sucoses", com les d'un conegut personatge de la família reial... Tot plegat, un ventall de personatges que van viure una època d'un gran desenvolupament al país i, alhora, un període convuls de reivindicacions i lluites per a una societat més equitativa. El to de la xerrada va ser en tot moment festiu i alegre, una pinzellada d'humor que sempre s'agraeix molt.

Després vam poder tenir una mica de temps perquè els companys fessin preguntes, però, tempus fugit, el cert és que algunes van quedar pendents per a una propera vegada.

Crec que tant en Lluís com nosaltres vam quedar molt satisfets de la conferència. Ah! i això sembla que tindrà continuïtat! En Lluís ens va manifestar que estaria disposat a fer una altra xerrada la propera temporada baixa. Ja escalfem motors, doncs. 

Moltíssimes gràcies, Lluís. 

 

Beatriu Krayenbühl

Grup de formació de l'AGUICAT

Escribir comentario

Comentarios: 0