· 

III JORNADA DE PATRIMONI CULTURAL

El mes de juny passat, a l'AGUICAT vam rebre una proposta que ens va semblar molt interessant des del primer moment. Teníem l'oportunitat de participar en la III Jornada de Partimoni Cultural, una jornada que estava orientada a trobar confluències entre el món del turisme i el del patrimoni cultural. 

Al cap d'uns mesos, quan la data s'acostava, vam conèixer els detalls de la taula rodona on participàvem. El títol era molt engrescador: "Estratègies i recursos per a la interpretació del patrimoni cultural". 

Tractant-se d'una Jornada sobre turisme hem d'agrair a l'Agència Catalana de Turisme i el Departament d'empresa i conèixement de la Generalitat per convidar-nos.

Va arribar el gran dia, el 8 de novembre, i els companys de debat eren investigadors i gestors de patrimoni, i, com a tals, en sabien un munt. Però ningú no tenia un nom de presentació més llarg que el nostre al programa de la Jornada. El nom complet de la nostra associació sorprèn allà on anem (si no el teniu present, aneu a la pàgina d'inici de la nostra web i veureu :) ). 

La personalitat de guia de la presidenta ràpidament es va fer notar. Després de xerrades basades en dades científiques, es va fer patent que els guies no som investigadors, però podríem escriure un llibre amb les anècdotes i les realitats amb què ens trobem. Unes històries que sempre van lligades al ric patrimoni que tenim i preservem a Catalunya, així com també a la nostra gastronomia i cultura immaterial. 

Vam tenir el plaer d'escoltar Greg Richards, coordinador de l'ATLAS Cultural Tourism Research Project, José Antonio Donaire i Dolors Vidal, de la Universitat de Girona, i conèixer els casos concrets de Dubrovnik a Croàcia, Tiahuanacu a Bolívia, Stonehenge i la seva "germana petita" Avebury a Anglaterra. Però també vam tornar a Catalunya, descobrint el Mont-roig del Camp de Joan Miró. 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0