Visites Calella: El far o pagesos i pescadors


VISITA 1 EL FAR DE CALELLA: Caminem fins al Far tot travessant rieres i admirant la gran platja de sorra. Gaudirem de Calella a vista d'ocell. Si us agrada caminar, aquesta ruta és ideal! Com sempre, aquest any, la Marató ens ha tocat la fibra i l’AGUICAT no se n’ha pogut estar de participar-hi.

Sortirem de la Plaça de l'Ajuntament. Les visites serán Dissabte 18 de Desembre.  Sortirem del "Mercadal" i travessarem la Riera de Capaspre.

Travessarem rieres i veurem la gran platja de sorra gruixuda, característiques molt maresmenques.

Tot caminant arribarem a Roca Grossa i sabrem d'on ve el nom de Calella, explicarem que hi fan dues torretes sobre el turó i ens endinsarem en el món màgic del Far. Des del Far veurem Calella a vista d'ocell.

Per aquesta visita necessitem sabates còmodes per caminar ja que hi ha uns 3km fins arribar al Far i després d'ha de tornar al poble caminant.

Aproximadament les visites duraran 1:45h, potser més, depenent del ritme dels participants.

VISITA 2 PAGESOS I PESCADORS FINS QUE VA ARRIBAR LA MARGOT: Una ruta amena. per a descobrir l'apassionant història de Calella.

Us proposem una passejada per Calella sortint des de la Plaça de l'Ajuntament. Será Dissabte 18 de Desembre.

Tot passejant pels carrers descobrirem la seva història i les històries que s'hi amaguen.

Visitarem el Museu-Arxiu i veurem com vivien els pagesos, els pescadors, els mestres d'aixa. Les màquines textils i els estris de diversos oficis.

Passarem per davant l'església de Santa Maria i Sant Nicolau i acabarem visitant el Museu del Turisme on coneixerem la Margot i la seva revolució.

 


Al punt d'inici i abans de començar la ruta podreu fer la vostra aportació en metàl·lic com a donatiu per la Marató.

L'ús de mascareta és obligatori.