· 

CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC

Guies AGUICAT al Cercle Artístic de Sant Lluc

A principis d'aquest any vam organitzar una xerrada pels nostres associats a un indret poc conegut de Barcelona però amb molta història.  

Una bona colla dels membres de l’AGUICAT vam visitar el Cercle Artístic de Sant Lluc que, des de la seva fundació l’any 1893 i a la manera d’altres escoles d’art del món del mateix nom (la tradició diu que Sant Lluc va pintar els retrats de Jesús i de la Mare de Déu), va seguir l’ideari cristià en l’ensenyament de la pràctica artística, per bé que aquest va evolucionar posteriorment cap a un més d’acord amb els temps. Entre els seus fundadors, membres i artistes que hi han anat a dibuixar trobem Antoni Gaudí, Alexandre de Riquer, Josep Llimona i Joan Miró. El modernisme català no es podria entendre sense la tasca del Cercle Artístic de Sant Lluc.

La xerrada va tenir lloc a la preciosa sala biblioteca i cafeteria del renaixentista Palau Mercaders on el Cercle està ubicat actualment. Va ser impartida pel Professor Joan Gil Gregorio, expert en el tema del modernisme i excel·lent coneixedor de la Barcelona romana i medieval. Va ser molt interessant i va suscitar diverses preguntes i intervencions.

 

Seguidament vam poder veure documents antics que proven el nivell i la rellevància d’aquest centre artístic des dels seus orígens.

En acabar la xerrada vam gaudir de la cafeteria, i això va permetre’ns passar una estona informal i distesa per xerrar entre nosaltres i sobretot amb en Joan Gil Gregorio, al que vam literalment abordar amb les nostres preguntes

Us recomanem visitar aquest indret amb tanta història. La seva cafeteria és com una galeria d’art ja que hi podem admirar originals de Miró, Tapies, Puig i Cadafalch o Gaudí. Està a només 5 minuts de la Catedral.

 

Moltes gràcies al Cercle per la seva bona acollida, i als aguicatencs i les aguicatenques per la seva participació!

 

Va ser una experiència molt bona de la qual tots vam gaudir!

 

Beatrice KrayenbühlEscribir comentario

Comentarios: 0