· 

CONÈIXER EL CAVA

AGUICAT i el cava

Com a guies de Catalunya tots hem hagut de fer alguna visita a un productor de cava. A cada celler veiem quins passos segueixen tant pel vi com pel cava, i moltes de les explicacions potser ja les sabem perquè són comunes als diferents cellers, però si haguéssim de fer nosaltres mateixos les explicacions potser no sabríem ben bé quin és l'ordre de cadascun dels passos que cal seguir per elaborar vi o cava. 

Tot i que cada celler fa la seva visita, en el viatge d'anada cap al celler ja introduïm el tema perquè els clients tinguin ja una base a la qual agafar-se, i a vegades després de la visita al celler encara ens fan preguntes que són difícils de respondre.

Per tal d'aprendre fil per randa com funciona el procés d'elaboració del cava, aquest hivern vam rebre una classe molt completa sobre el tema per part de la Beatriz Durall, experta en viticultura i enologia. La classe va acabar, per tal de portar els coneixements a la pràctica, amb un tast de 3 caves, com no podia ser d'altra manera. Visca el cava!

Escribir comentario

Comentarios: 0